Google+

Ansøgninger – Gode råd til at skrive ansøgninger, som virker

Ansøgninger – Gode råd til at skrive ansøgninger, som virker

Hvis du har stået i en situation, eller måske står i den lige nu, hvor du skal i gang med at søge nyt job, så er du uden tvivl kommet til den konklusion, at du skal i gang med at lave en ansøgning.

Indenfor mange brancher er det nemlig stort set umuligt at få jobs, hvis man ikke laver ansøgninger. Der er selvfølgelig stadig brancher, hvor det giver bedre indtryk at dukke op, eller ringe til virksomheden og spørge efter mulighederne for at få et job, men der bliver færre og færre af disse brancher.

Hvad er forskellen på en ansøgning og et CV

Men hvad er egentligt formålet med ansøgninger? og hvad er forskellen på ansøgninger og CV? I grove træk kan man sige, at den eneste grund til at skrive en ansøgning er, at du gerne vil give

Ansøgninger

Kan ansøgninger virkelig have en afgørende betydning, eller er de overflødige?

den potentielle arbejdsgiver lyst til at møde dig. Hvor CV’et er et tilbageblik på din karriere, hvor du har mulighed for at opremse faktuelle data over de ting, som du har beskæftiget dig med, så er ansøgningen et bliv ind i fremtiden, hvor du giver virksomheden et billede af, hvad det er de får, hvis de vælger at ansætte dig som ny medarbejder. I ansøgningen har du muligheden for at fortælle om, hvorfor det lige netop er dig, der skal have stillingen, hvad du har at byde på, hvad du brænder for, hvordan du passer ind i rollen som deres nye medarbejder o.s.v.

Der er med andre ord ingen grund til at bruge tid og plads i ansøgninger på at beskrive, hvad du har lavet og hvordan du gjorde det – det er præcist det, som dit CV skal indeholde og ikke dine ansøgninger.

Kan gode ansøgninger gøre en forskel?

Ja, gode ansøgninger kan helt klart gøre en forskel. Men det er først og fremmest CV’et og dermed dine erfaringer og kompetencer, som er interessante for virksomheden. Hvis ikke kompetencerne er i overensstemmelse, med det som virksomheden forestiller sig og leder efter, så kan ansøgningen ikke gøre den store forskel, da du ganske enkelt ikke er kvalificeret til stillingen.

Hvis du derimod på CV’et er kvalificeret til stillingen, så kan en god ansøgning med sikkerhed være altafgørende i forhold til, om du bliver inviteret til samtale eller ej, hvis I er flere kandidater, som på papiret kvalificeret til jobbet. Og netop derfor kan det sagtens betale sig at bruge lidt ekstra tid på at strikke gode ansøgninger sammen, så du er så interessant, som overhovedet muligt for virksomheden. Er det derimod en dårlig ansøgning, så kan den også betyde, at du IKKE bliver inviteret til en samtale.

Når du laver ansøgninger, så sørg for at gøre arbejdet ordentligt, da det kan have betydning for, om du kommer i betragtning til jobbet eller ej. Og det skulle jo nødigt være på grund af ansøgningen, at du ikke får jobbet, hvis du ellers er kompetent til stillingen. Så brug hellere lidt ekstra tid på at forberede ansøgningen.

Ingen kommentarer

Du kan skrive den første kommentar!

Leave A Comment

Please enter your name. Please enter an valid email address. Please enter a message.

Følg mig på Google+