Google+

5 grunde til at du fik jobbet

5 grunde til at du fik jobbet

Når ansættende virksomheder skal vurdere, hvem der er den bedste kandidat til jobbet, er der som regel rigtig mange forskellige faktorer, der spiller ind. Derfor kan det i nogle tilfælde også være svært at gennemskue, hvorfor det lige var den ene kandidat, der fik tilbudt jobbet frem for den anden.

5 grunde til at du fik jobbet

Der kan være flere årsager til, at det netop var dig, der fik jobbet. Her finder du 5 mulige grunde.

Hvis du var den heldige, som fik tilbudt stillingen, så kan du være sikker på, at der i hvert fald er 5 gode grunde til, at det netop var DIG, der fik tilbudt stillingen:

  1. Den bedst egnede kandidat – Du blev vurderet til at være den bedst egnede blandt kandidaterne i forhold til konteksten og den situation, som virksomheden befandt sig i. Den bedst egnede kan være en vurdering på baggrund af rigtig mange forhold.
  2. Havde de rigtige kompetencer – Du havde de forventede og nødvendige kompetencer eller du ville kunne forventes at lære dem indenfor en overskuelig tidshorisont
  3. Den rigtige personlighed – Du havde den rette personlighed og personlighedsprofil i forhold til jobbet. Forventninger til dette afklarer virksomheden ofte inden rekrutteringsprocessen starter og det testes som regel af ved brug af personlighedstests til samtalerne
  4. Den rigtige indstilling – Du havde den rette indstilling til jobbet og virksomheden og udstrålede i det hele taget velvilje og lyst til at arbejde i netop denne virksomhed.
  5. De rigtige forventninger til vilkår – Du havde fornuftige forventninger til løn, pensionsordninger og andre forhold, som indgår i lønpakken, samtidigt med at du kunne starte på det rigtige tidspunkt. Dette har også en hel del at sige i forbindelse med ansættelser.

Der kan være flere andre grunde til, at det netop var dig, der blev valgt til stillingen og jo mere bevidst du bliver om dette, jo lettere vil det være for dig at søge job en anden gang og komme i betragtning til de pågældende stillinger.

Fik du ikke jobbet, så kan der også være gode grunde til det. Læs om nogle af årsagerne til at du ikke fik jobbet her.

Ingen kommentarer

Du kan skrive den første kommentar!

Leave A Comment

Please enter your name. Please enter an valid email address. Please enter a message.

Følg mig på Google+