Google+

Undersøg virksomheden før et nyt job

Undersøg virksomheden før et nyt job

Når du skal have et nyt job, så er det ikke sikkert, at det første du tænker på er, at undersøge virksomheden. Måske ønsker du mest af alt bare at få et nyt job hurtigst muligt, så du kan komme i gang med at arbejde og få løn. Men i langt de fleste tilfælde er det en rigtig god idé at undersøge virksomheden grundigt, inden du siger ja til en stilling i den pågældende virksomhed. Ja endda før du overhovedet søger en stilling i virksomheden.

Hvilke værdier har virksomheden?

I nogle tilfælde kan det nemlig være, at der dukker oplysninger op om virksomheden, som kan have afgørende betydning for, om du ønsker at være ansat der eller ej. Dette kunne eksempelvis være uetiske forretningsmetoder, brug af børnearbejde i udlandet, konkurstrusler eller andre ting, som har indflydelse på virksomhedens måde at drive forretning på.

Hvis du får jobbet i virksomheden vil det typisk være et job, som du skal bestride de næste mange år og et

Undersøg virksomheden

Husk at undersøge virksomheden, før du søger et nyt job – Det kan give mange værdifulde informationer.

sted, hvor du skal bruge rigtig mange timer. Samtidigt bliver dit job også en stor del af din identitet, når du taler med andre og når andre omtaler dig. Derfor er det utroligt vigtigt, at du selv kan stå inde for de metoder og værdier, som virksomheden står for.

Derfor er det ekstremt vigtigt, at du undersøger alle tænkelige forhold om virksomheden, inden du rent faktisk takker ja til en stilling. Det kan nemlig få store konsekvenser for dig senere, hvis du ikke gør dit hjemmearbejde grundigt nok. I mange situationer er virksomhederne ikke gode nok til at oplyse om deres situation og baggrund til jobsamtalerne og derfor er det i høj grad op til dig selv at undersøge de forhold, som kunne være interessante for dig at kende til.

Læs på virksomhedens hjemmeside

Først og fremmest bør du undersøge virksomhedens hjemmeside. Hvad fortæller de om sig selv, hvad fortæller de om deres forretningsmetoder, karrieremuligheder, regnskaber, produktområder o.s.v.? Er der noget, som ser forkert ud, noget du undrer dig over, eller er alt i den skønneste orden?

De fleste virksomheder har gode, informative hjemmesider, som fortæller om, hvad virksomheden er for en størrelse, men da dette er subjektiv en-vejs kommunikation, så er det sjældent med til at fortælle den fulde historier om virksomhedens baggrund og derfor bør du grave et spadestik dybere.

Spørg nogen, som har været der

Hvis du kender nogen, som har eller har haft relationer til den pågældende virksomhed, så spørg dem til råds. Hvordan var det at arbejde der, hvilke udfordringer havde virksomheden, hvordan så økonomien ud, hvordan var karrieremulighederne o.s.v.?

Specielt i de tilfælde, hvor der er tale om medarbejdere, som ikke længere er tilknyttet stedet, vil man ofte kunne få mange gode oplysninger om virksomheden, som man ellers ikke vil kunne finde. Brug eventuel LinkedIn til at finde frem til de af dine kontakter, som har relationer til den pågældende virksomhed.

Undersøg virksomhedens baggrund

Sørg desuden for at lave generelle søgninger om virksomheden på internettet. Er der pressemeddelelser eller nyheder om virksomheden, er der kunder der udtaler sig, er der andre ting, der kan have indflydelse på, om du ønsker at arbejde i virksomheden eller ej? Jo mere du ved, jo lettere er det at tage stilling til, om du ønsker ansættelse hos den pågældende virksomhed.

Denne metode kan du benytte, uanset om du er aktivt jobsøgende og selv ønsker at søge stillinger i virksomheden, eller hvis du bliver kontaktet af en headhunter eller et rekrutteringsbureau, som har et godt tilbud til dig.

Det vigtigste er, at du er klar over, hvad du går ind til og hvad virksomheden står for. Dermed er sandsynligheden større for, at det bliver en lykkelig ansættelse, hvor du er tilfreds med virksomheden og virksomheden er tilfreds med dig. Det er trods alt et sted, hvor du skal bruge rigtig mange timer de næste år, så det gælder om at vælge rigtigt.

Ingen kommentarer

Du kan skrive den første kommentar!

Leave A Comment

Please enter your name. Please enter an valid email address. Please enter a message.

Følg mig på Google+