Google+

6 grunde til at du ikke fik jobbet

6 grunde til at du ikke fik jobbet

Vi kender det allesammen. Du har været igennem en lang rekrutteringsproces, har været til flere samtaler, udfyldt personlighedstest, haft en god mavefornemmelse og til sidst får du alligevel beskeden “Vi kan desværre ikke tilbyde dig stillingen, da der var andre kandidater, som var bedre kvalificerede end dig. Tak for din interesse”.

Dette er selvfølgelig en rigtig sur besked at få og den bliver som regel ikke bedre af, at ikke alle virksomheder tager sig tid til at forklare, hvorfor det lige nøjagtig var den anden kandidat, der var bedre egnet og hvorfor. I mange tilfælde kan du kontakte virksomheden for at høre nærmere, men det er sjældent, at du får et fornuftigt og entydigt svar, som kan hjælpe dig videre i din jobsøgning.

Flere årsager til, at du ikke fik jobbet

Og i langt de fleste tilfælde, så kan det faktisk være en smule vanskeligt for virksomheden at forklare, da det ofte er et sammensurium af rigtig mange ting og rigtig mange indtryk, som de har fået igennem rekrutteringsprocessen. Det er i den sidste ende det samlede indtryk og troen på dig, der afgør, om du får jobbet eller ej. Hvis ikke du fik jobbet, så skyldes det ofte en af disse årsager:

 1. Mange relevante ansøgninger – Det er de færreste stillinger, hvor man er den eneste, der er i betragtning og for det meste vil der være mange kandidater i spil til den pågældende stilling. Det kan være kandidater af meget svingende kvalitet og som regel er hele spektret dækket ind. Antallet af kandidater kan gøre, at der er andre kandidater, som passer bedre i stillingen end dig.
 2. Havde ikke de rette kvalifikationer i forhold til det forventede – Måske havde du bare
  Fik ikke jobbet

  Der kan være flere årsager til, at du ikke fik jobbet. Her er 6 grunde til, at det ikke blev dig.

  ikke de kvalifikationer og kompetencer, som virksomheden var på udkig efter. Dette vil for det meste komme til udtryk ved gennemlæsning af CV’et eller deltagelse i den første samtale, hvor det ofte vil være netop fagligheden, der bliver spurgt ind til.

 3. Havde andre ambitioner og fokusområder – Måske ligger dit fokus blot et andet sted, end der hvor virksomheden er på vej hen. Ligeledes har du måske andre ambitioner end dem, virksomheden kan indfri. Hvis dette er tilfældet, så vil det under alle omstændigheder ikke blive et lykkeligt ægteskab og i er bedre tjent uden hinanden.
 4. Havde ikke den rette personlighed – En årsag til et afslag kan være, at du ganske enkelt ikke havde den rigtige personlighed i forhold til stillingen. Er du stille og indelukket, så er det ikke sikkert, at du passer i en stilling som sælger og er du ikke detaljeorienteret, så er det ikke sikkert, at du skal være revisor. Forventninger til personligheden er oftest noget, virksomheden kortlægger inden rekrutteringsprocessen og tester det af ved hjælp af en personlighedstest. Det er i langt de fleste tilfælde vigtigt, at personligheden passer ind i de rammer, som er i virksomheden i forvejen og det vil sige, at den nye medarbejder skal passe ind i forhold til forventningerne, i forhold til teamet og i forhold til de generelle forventninger i stillingen. Hvis ikke der er et match her, bliver det sjældent godt for nogen af parterne.
 5. Havde for høje forventninger til lønnen - Måske var dine forventninger til lønpakken ganske enkelt for høje. De fleste vil forsøge at få et lille lønløft i forbindelse med jobskifte og lægger derfor lidt ekstra oveni. Pas på ikke at skyde for meget ved siden af, da dette kan give bagslag og få dig til at virke mindre attraktiv end andre kandidater.
 6. Der var kandidater, som var bedre egnede - Nogle gange vil det bare være nuancer, der afgør, om det bliver den ene eller den anden, som får jobbet. Hvis der har været flere hundrede ansøgninger til en pågældende stilling, så vil det som regel være småting, der adskiller den ene kandidat fra den anden og derfor vil man i nogle tilfælde blot se sig slået af, at der var andre kandidater, som var bedre egnede.

Der kan være mange andre årsager til, at du får afslag på jobsøgninger. Og husk på, at det ikke udelukkende er forbundet med noget negativt at få et afslag, selvom det føles sådan i situationen.

Fik du jobbet, så se de gode grunde her

Hvis virksomheden har vurderet, at du ikke er egnet til stillingen, så er der som regel en god grund til det og dermed vil det meget sjældent bliver en god ansættelse for nogen af parterne og dermed er alle bedre tjent med et afslag. Bare rolig – stillingen til dig skal nok komme.

Ingen kommentarer

Du kan skrive den første kommentar!

Leave A Comment

Please enter your name. Please enter an valid email address. Please enter a message.

Følg mig på Google+