Google+

Alternativ jobsøgning

Alternativ jobsøgning

Hvis du savner inspiration til, hvordan du kan søge jobs på en alternativ måde, så kommer her nogle forslag til, hvad du kan gøre. Det er selvfølgelig helt op til dig selv, hvilke forslag du vil bruge og hvilke du føler dig inspireret af. Det vigtigste er blot, at du ikke gør det samme, som alle andre, da det ikke ligefrem øger dine chancer for at få et job.

Du kan selvfølgelig vælge at benytte de traditionelle jobdatabaser som Jobindex.dk, Stepstone.dk, Jobzonen.dk o.s.v., men da op mod 70-80% af alle stillinger bliver besat på anden måde end via deciderede traditionelle stillingsopslag, så er der ingen grund til at afskære sig fra muligheden for andre måder at finde job på. Det ene udelukker heldigvis ikke det andet og det gælder om at gøre brug af flere forskellige måde at søge job på.

Brug jobagenter

Flere jobdatabaser har i dag jobagenter. En jobagent er et programmeret stykke software, som hjælper dig med at finde stillinger, som kunne være interessante for dig.

Jobagenterne fungerer på den måde, at du indtaster dine oplysninger med både uddannelsesmæssig baggrund og erhvervserfaringer og ud fra de ting du skriver, sættes jobagenten op til at filtrere de stillinger, som bliver slået op på det pågældende sted. Når der så bliver slået en stilling op, som kunne matche din profil, så bliver der automatisk sendt en mail til dig, hvor du bliver gjort opmærksom på, at den pågældende stilling

Alternativ jobsøgning

Nogle gange hjælper det at benytte alternative måder at søge jobs. Det kan være meget effektivt.

er blevet slået op. Dette bliver tilbudt af flere forskellige jobportaler, så kig lidt rundt, om det er noget for dig. Hold dig til de store portaler, da det naturligvis giver det bedste resultat, da der kommer flere stillingsopslag her, end på de mindre portaler.

Deltag på diskussionsfora

Der findes mange forskellige fora på nettet og her har du gode muligheder for at gøre opmærksom på dig selv, hvad du kan og hvad du ønsker. Samtidigt har du mulighed for at deltage på meget specifikke fora, som er målrettet dine interesser og faglige områder. Vær saglig og lad ikke følelser og temperament løbe af med dig. Husk, at det er et udstillingsvindue og de ting, som du skriver og skriver om, vil blive husket – på godt og ondt.

Deltag i diskussioner på LinkedIn

Ved at tilmelde dig forskellige grupper på LinkedIn, får du mulighed for at deltage i diskussioner eller selv oprette diskussioner, hvis du har emner, som interesserer dig og som du mener, kunne være interessante for andre at deltage i. Der findes mange forskellige grupper og emner og sikkert også nogle for dit faglige område. Både nationalt og internationalt. Sørg igen for at være saglig, da det du skriver vil blive husket og det kan være afgørende, når andre danner sig et indtryk af dig som person.

Brand dig selv

Det er ingen hemmelighed, at branding bliver mere og mere vigtig. Ikke kun hvad angår produkter og virksomheder, men i særdeleshed også når det gælder personer. Jo bedre du er er til at brande dig selv og dine kompetencer, jo større er sandsynligheden for, at der dukke muligheder op. Også selvom du ikke selv aktivt søger dem. Personlig branding, vil blive mere og mere brugt og derfor er det vigtigt, at du lægger en strategi for, hvordan du vil brande dig selv og hvad det er, du ønsker at udstråle. På den måde er der også større sandsynlighed for, at du eksempelvis bliver headhuntet til forskellige stillinger af deciderede headhunting firmaer og rekrutteringsbureauer.

Indryk annoncer i diverse medier

I stedet for at vente på, at der dukker stillingsopslag op, som er interessante for dig, så vendt bøtten 180 grader og slå selv en annonce op. Fortæl om, hvem du er, hvad du kan og hvad du ønsker. Dette kunne eksempelvis både være online, men også i trykte medier, som eksempelvis Børsen og Berlingske Tidende. På den måde vil du blive set af mange tusinde mennesker og på den måde dukker der måske muligheder op, som du ellers ikke var kommet i nærheden af eller selv var kommet på. Det viser samtidigt, at du er handlingsorienteret og tager initiativ.

Spring ansøgningen over og gå direkte til samtalen

Selvom denne hjemmeside handler om eksempler på ansøgninger og den gode ansøgning, så skal der også være plads til andre metoder. Hvad med at springe ansøgningen over og gå direkte til samtalen? Formålet med at lave en ansøgning og et CV er alligevel at få dig til en samtale, så hvorfor bruge tid på dette? Du kunne eventuelt tage ud og besøge virksomhederne og bede om en snak, eller du kunne tage til kaffemøder hos bekendte, tidligere kolleger eller samarbejdspartnere i nogle af de virksomheder, som kunne være interessante for dig. Det vil i nogle tilfælde kunne resultere i et job.

Lav en hjemmeside

Hvis du har forstand på at lave hjemmesider, så kunne du med fordel lave en hjemmeside, hvor du fortæller mere uddybende om dig selv og hvor du præsenterer dine erhvervsmæssige erfaringer og resultater samtidigt med, at du præsenterer dine kompetencer. Det giver eventuelle arbejdsgivere muligheden for at læse mere om dig, end du kan få ned i en ansøgning og i et CV. Samtidigt giver det dig muligheden for at blive fundet af andre, end dem du umiddelbart selv havde set som potentielle arbejdsgivere. Husk at linke til dine forskellige offentlige profiler på eksempelvis LinkedIn.

Det gælder om at tænke kreativt, når du skal søge job og derfor er det vigtigt at kende til de forskellige muligheder, som bliver brugt. Har du andre forslag til alternativ jobsøgning, så skriv endelig en kommentar nedenfor.

Ingen kommentarer

Du kan skrive den første kommentar!

Leave A Comment

Please enter your name. Please enter an valid email address. Please enter a message.

Følg mig på Google+