Google+

Brug dit netværk – og find et job

Brug dit netværk – og find et job

Vi har hørt det igen og igen og alligevel er der rigtig mange, som stadig glemmer det.

Nemlig at bruge deres netværk aktivt, når de skal finde et nyt job.

Hvad kan du gøre for at få et job gennem netværket?

Og hvad skal du være opmærksom på?

3 hurtige trin til et godt netværk

Rent faktisk behøver det ikke at være så kompliceret endda.

Og med ganske få trin, kan du på meget kort tid mangedoble dine muligheder for at finde et nyt job og samtidigt gøre dit netværk bekendt med, at du er jobsøgende.

  1. Start med at formulere en kort besked om din situation. Lidt om hvad du kan, hvad du er interesseret i og hvad du leder efter. Det skal kun være ganske få linjer, som er lette at læse igennem og som ikke tager lang tid at få et overblik over.
  2. Beskeden sender du ud på dine profiler på både LinkedIn og Facebook. Desuden sender du den til dine øvrige kontakter, som eksempelvis kunne være kontakter i telefonbogen, på messenger eller samarbejdspartnere, som du har mailadressen på.
  3. Besvar alle henvendelser der kommer tilbage og dyk yderligere ned i de henvendesler, som kunne være relevante for dig.

På denne måde gør du på en hurtig og effektiv måde dit netværk opmærksom på, at du er jobsøgende og er interesseret i eventuelle muligheder.

De henvendelser du så får, kan du gå i nærmere dialog med og desuden sende dit CV til, så de får muligheden for at blive endnu skarpere på, hvad det er du kan og hvilke kompetencer du har.

Der er ingen grund til at spamme hele dit netværk med dit CV, hvis dine relationer alligevel ikke har relevante jobs, som kunne være interessante for dig.

Brug dit netværk

Brug dit netværk til at finde det rigtige job.

Brug netværket rigtigt

De relationer, som du kender godt, kunne du sideløbende begynde at besøge til en kop kaffe.

De fleste vil gerne fortælle mere om, hvad det er de går og laver og samtidigt fortælle noget om virksomhedens opbygning og specialeområder.

Det er en gylden mulighed for at få et dybere indblik i forretningsgangene i virksomheden og en uforpligtende måde at få et dybere indblik i virksomheden, hvilket kan være med til at afgøre, om det er det rigtige sted for dig.

Jo bedre du bliver til at bruge dit netværk, jo mere øger du dine muligheder for at finde det helt rigtige job for dig.

Husk også at arbejde med netværket, selvom du ikke umiddelbart er jobsøgende i øjeblikket.

Denne del glemmer de fleste og dermed er det hårdt arbejde, når du så endelig skal bruge det.

Jo tidligere, jo bedre.

Hvis du vil vide mere om at netværke dig til et job, så læs nogle af de øvrige artikler her på siden eksempelvis om jobsøgning og om at skrive ansøgninger.

Der er masser af gode råd at hente.

Ingen kommentarer

Du kan skrive den første kommentar!

Leave A Comment

Please enter your name. Please enter an valid email address. Please enter a message.

Følg mig på Google+