Google+

Få et nyt job via LinkedIn

Få et nyt job via LinkedIn

I dag findes der flere forskellige online tjenester, hvor man har mulighed for at uploade sit CV og på den måde gøre opmærksom på sig selv og sætte sig i spil til eventuelle ledige stillinger. Et af disse tjenester er LinkedIn.com, som er et socialt medie på et mere professionelt plan, end man eksempelvis kender det fra Facebook.dk.

Hvad er LinkedIn?

LinkedIn kan du connecte med dine nuværende og tidligere kolleger, venner og bekendte, tidligere studiekammerater, eksterne samarbejdspartnere og andre, som du på den ene eller anden måde har en faglig relation med. Der er i virkeligheden ingen grænser for, hvem du kan connecte med, så længe de har en profil

LinkedIn bliver vigtigere

Hvad er LinkedIn? Og hvad kan du bruge det til?

og accepterer din anmodning om at blive forbundet.

Hver enkelt bruger opdaterer selv løbende deres profiler og på den måde har du altid mulighed for at komme i kontakt med dem, hvis du skal bruge deres faglige kundskaber, eller hvis du skal bruge deres kontakter eksempelvis i forhold til at få et større kendskab om en ledig stilling. LinkedIn er det klart største faglige netværk online og hvis du ikke allerede har en profil, så kan du med fordel oprette en allerede nu og begynde at connecte med dine faglige relationer.

Kan man få et nyt job via LinkedIn?

Der findes flere forskellige måder at komme i spil til jobs på LinkedIn. Først og fremmest bør du have et så opdateret og fyldestgørende CV, som overhovedet muligt. Den bør indeholde relevante oplysninger om dit job, ansvarsområder, kompetencer og andre ting, som kunne være relevante for potentielle arbejdsgivere at vide mere om.

Jo mere fyldestgørende dine oplysninger er, jo bedre. Sørg derfor for at bruge noget tid på dette. Udfyld både din studieretning og dine erhvervserfaringer. Samtidigt gælder det om at gøre sig så interessant, som det kan lade sig gøre, så du fremstår som en person, som virksomheder kunne have lyst til at møde. Dette er vigtigt, hvis du håber på at blive kontaktet af diverse rekrutteringsbureauer og headhuntere.

Pas på med at tro, at opdatering af din LinkedIn profil er noget, der kan klares en enkelt gang og så behøver du ikke at se mere på det. En god og interessant profil bør jævnligt opdateres og holdes ajour – jo lettere bliver det også at sammensætte dit CV når du skal søge job.

Aktivt jobsøgende

Hvis du er aktivt jobsøgende, gælder det om at bruge LinkedIn endnu mere aktivt. Det vil sige, at du aktivt tager kontakt til dine relevante faglige kontakter og gennem dem får skabt kontakt til de rigtige personer. Når du har skabt kontakten, kan du undersøge, hvilke muligheder virksomheden eventuelt byder på, eller du kan bruge kontakten videre til at skabe nye kontakter.

Her gælder det med andre ord om, at du selv har den aktive rolle i at undersøge mulighederne. Samtidigt kan du lave statusopdateringer omkring din aktuelle situation, i samme stil som på Twitter og derigennem gøre opmærksom på, at du søger nye udfordringer.

Passivt jobsøgende

Hvis du ikke er jobsøgende lige nu, så har du alligevel mulighed for at få et nyt job gennem LinkedIn. Det sociale og faglige medie er nemlig et yndet hjemsted for de fleste rekrutteringsbureauer og headhuntere, som bruger deres tid på at opsamle viden om potentielle kandidater til ledige stillinger. Det vil med andre ord sige, at du kan være heldig at blive headhuntet på baggrund af de oplysninger, som du har tastet ind på LinkedIn. Så selvom du måske ikke er aktivt jobsøgende på det pågældende tidspunkt, så kan der sagtens dukke spændende jobmuligheder op, som det ville være ærgerligt at gå glip af.

Indhent anbefalinger

Når du løbende får skabt en kontakt til flere faglige relationer, så sørg samtidigt for at indhente anbefalinger, som du ligger offentligt tilgængelige. Det hjælper andre til at se, hvem der vil anbefale dig og hvem der kan sige god for dig. Dette kan på et senere tidspunkt desuden være referencer, hvis potentielle nye arbejdsgivere får brug for at tage referencer på dig.

Deltage i grupper på LinkedIn

Som på andre sociale og faglige medier, er der på LinkedIn muligheden for at deltage i forskellige faglige grupper med forskellige interesseområder. Sørg for at deltage i de faglige grupper, som interesserer dig og som kan være interessante i din pågældende situation. Det kan være med til at skabe yderligere kontakter samt gøre opmærksom på dine faglige kompetencer og er dermed med til at øge dine chancer for at få et nyt job.

Nyt Job?

Ja, man kan sagtens få et nyt job gennem LinkedIn. Det kræver blot, at man er aktiv og benytter de mange forskellige muligheder, som mediet byder på. Sørg for, at dine oplysninger er så opdaterede som muligt og sørg samtidigt for at connecte med de relationer, som du har mulighed for. Det giver de fleste og mest spændende muligheder – ikke kun for et nyt job, men også for at netværke omkring eksempelvis faglig sparring.

Hvad er dine erfaringer med LinkedIn? Har du selv fået et nyt job gennem LinkedIn eller skabt værdifulde faglige kontakter? Skriv gerne dine erfaringer i kommentarerne nedenfor.

Ingen kommentarer

Du kan skrive den første kommentar!

Leave A Comment

Please enter your name. Please enter an valid email address. Please enter a message.

Følg mig på Google+