Google+

Kan Facebook bruges til jobsøgning?

Kan Facebook bruges til jobsøgning?

De sociale medier er kommet for at blive og eksempelvis er Facebook blevet en god måde at holde styr på familie venner, kolleger, samarbejdspartnere og andre som man har i sit netværk. Men hvad kan man bruge dette netværk til og hvordan fungerer det? Kan man eksempelvis bruge Facebook til jobsøgning og derigennem finde ikke bare et job, men måske drømmejobbet?

Det korte svar er: Ja, man kan med sikkerhed benytte Facebook i forbindelse med jobsøgning. Det handler bare om at gøre det på den rigtige måde. Først og fremmest bør du starte med at lave en statusopdatering der fortæller, at du er jobsøgende og at du leder efter et nyt job. Dette er selvfølgelig kun i tilfælde af, at du ikke har noget job i øjeblikket, da netop oplysninger spredt på de sociale medier lynhurtigt breder sig. Dermed kan du ikke med sikkerhed vide, at oplysningerne ikke havner hos din nuværende arbejdsgiver meget hurtigt. Dette vil naturligvis være en uheldig situation, som du bør undgå, da det kun vil give dig problemer.

Facebook

Brug Facebook til at søge job.

Hvis du ikke er uden job, men alligevel ønsker at undersøge dine muligheder for at få et nyt job, så send personlige beskeder til dine venner og bekendte ved at benytte funktionen på Facebook. Selvfølgelig mest af alt til de venner og bekendte, som er relevante i forhold til de informationer, som du skal bruge. Det er ikke sikkert, at de har kendskab til ledige stillinger, men de kender måske nogen, som kan hjælpe dig videre i din jobsøgning.

Vær konkret i din kommunikation

Uanset om du vælger at lave en statusopdatering eller om du sender personlige beskeder, så sørg for at være så konkret i din kommunikation, som overhovedet muligt. Hvad leder du efter, hvornår, hvorhenne o.s.v. Jo mere konkret du kan være overfor dine kontakter, jo større er sandsynligheden for, at de kan hjælpe dig og besvare dine spørgsmål og jo større er chancen dermed for at du i den sidste ende får et job ud af det. Skal du eksempelvis bruge kontaktoplysningerne på en bestemt person, hvide mere om et bestemt type job, have skabt kontakt til en bestemt leder, bruge et telefonnummer på nogen i den pågældende virksomhed eller noget helt andet? Uanset hvad du skal have svar på, så må modtageren ikke være i tvivl om, hvad du skal bruge.

Køb reklamer

Hvis du er endnu mere kreativ, så kan du også vælge at købe reklameplads på Facebook og benytte de reklamer, som du kan se i højre side af skærmen. Det er forholdsvis billigt, hvis det bliver gjort på den rigtige måde og det kan være med til at vise handling og en mere kreativ side af dig. Dette tilrådes kun, hvis du har lidt erfaringer med denne type reklamer, da man helst skal vide lidt om, hvad det er man gør, men spørg eventuelt nogen til råds, hvis du ønsker at gøre opmærksom på dig selv på denne måde.

Facebook er mest velegnet til at skabe kontakten til de rigtige personer i virksomheden. Eller at skaffe dig de informationer, som du skal bruge for at komme videre i jobsøgningen. Facebook kan ikke hjælpe dig, når du kommer til en samtale og skal fortælle mere om dig selv. Her er det helt og holdent op til dig selv at komme i betragtning til jobbet.

Men Facebook kan i særdeleshed være med til at bane vejen til en samtale, så der ingen grund til ikke at bruge dit netværk.

Ingen kommentarer

Du kan skrive den første kommentar!

Leave A Comment

Please enter your name. Please enter an valid email address. Please enter a message.

Følg mig på Google+