Google+

Uopfordret ansøgning eksempel – Et supplement til din jobsøgning

Uopfordret ansøgning eksempel – Et supplement til din jobsøgning

Uopfordrede ansøgninger kan være en god måde at søge job på. Det kræver dog, at du tænker dig en smule om, og at du sørger for at målrette ansøgningen til den virksomhed, som du søger stillinger i. Har du brug for en uopfordret ansøgning eksempel, så kan der være hjælp at hente her.

Gode råd før du sender en uopfordret ansøgning

Først og fremmest skal du tage stilling til, hvilken stilling du søger uopfordret. De færreste virksomheder har lyst til at ansætte medarbejdere “som kan det hele” eller “som vil det hele”. Sørg

Uopfordret ansøgning eksempel

Det kan vær en god idé med en uopfordret ansøgning, men sørg for at gøre det rigtigt.

for at målret din ansøgning, så du giver udtryk for, hvilke spidskompetencer du har. Hvad er det, der skiller dig ud fra mængden?

Samtidigt skal du overveje, hvad det er du kan bidrage med og hvorfor du vil være et stærkt aktiv for virksomheden. Dette skal du forsøge at afspejle i ansøgningen, så det fremstår tydeligt, hvorfor det lige nøjagtigt er denne virksomheden, du ønsker at arbejde i og ikke en hvilken som helst anden virksomhed. Få arbejdsgiveren til at se dig i stillingen – allerede her starter der nogle psykologiske bånd, der gør det sværere for arbejdsgiveren at sige nej til dig.

Lad være med at sende standardansøgninger

Når du sender uopfordrede ansøgninger er det yderst vigtigt, at du ikke blot sender ansøgninger, hvor du bare lige har rettet virksomhedens navn og modtagerens navn til. Dette giver virksomheden et rigtigt dårligt indtryk af dig og de vil ofte sidde tilbage med en følelse af, at det egentligt ikke er deres virksomhed, som du ønsker at arbejde i. Dermed bliver det langt lettere for dem at takke nej til at ansætte dig. Standardansøgninger har det med i bedste fald at blive puttet nederst i bunken og i værste fald at blive arkiveret i papirkurven. Dette er hverken ønskeligt for dig eller virksomheden, da det mildest talt er spild af tid for begge parter. Se eventuelt her, hvordan du laver en god ansøgning.

Det vil sige, at når du vil sende uopfordrede ansøgninger, så sørg for at målret dem så meget som overhovedet muligt. Hvis du kender nogen, som arbejder i virksomheden, så spørg dem om, hvad det er vigtigt at vide om virksomheden og eventuelle stillinger. Hvis de har en hjemmeside så besøg den og forhold dig til de vigtigste ting og hvad virksomheden fokuserer på. Det viser entusiasme og indsigt og det er noget, som de fleste arbejdsgivere gerne ser hos nye medarbejdere.

Brug ikke alt din tid på uopfordrede ansøgninger

Når du søger nyt job, så sørg for, at du ikke bruger alt din tid på at skrive uopfordrede ansøgninger. Mange af de helt store virksomheder benytter slet ikke deres databaser over uopfordrede ansøgninger og vil hellere slå stillingen op igen for at se, hvilke kandidater der er potentielle på markedet til lige netop den pågældende stilling. Derfor bruger de ikke meget tid på at lede i databaserne efter ansøgninger, som kan være helt op til 6 måneder gamle på det pågældende tidspunkt. Dette kan i nogle tilfælde blive meget tidskrævende.

Så sørg for at bruge en uopfordret ansøgning som et supplement til jobsøgningen mere end som den primære måde at finde nye stillinger på.

Find et uopfordret ansøgning eksempel her.

Ingen kommentarer

Du kan skrive den første kommentar!

Leave A Comment

Please enter your name. Please enter an valid email address. Please enter a message.

Følg mig på Google+